Diş tedavileri sırasında oluşabilecek endişe ve korkuyu ortadan kaldırmak amacıyla yapılan bir uygulamadır. Hastanın bilinci açıktır, hafif uyku halindedir. Hasta sözlü uyarılara uyum gösterir. Koldan açılan damar yoluyla ya da inhalasyon yoluyla verilen küçük dozlardaki sedatif ilaçlarla uygulanır. Sedasyon işlemi sonrası toparlanma yani normal hale dönüş hızlıdır. Kısa sürede tamamlanabilen ve sağlık durumu elverişli olan hastalar için ilk tercih sedasyondur.
Genel anestezi nedir?
Genel anestezinin bir anestezi uzmanı ile birlikte hastane ortamında gerçekleştirilmesi gerekir. Hastaya genel anestezi öncesinde laboratuvar testleri yaptırılır ve bu testler ile genel anesteziye uygunluğu değerlendirilir. Genel anestezi işlemi öncesi gece yarısından itibaren gıda ve sıvı alımının bırakılması istenir. Hasta tamamen uyutulur, derin uyku hali oluştuğundan herhangi bir işlemi görmesi ya da duyması mümkün değildir. Hasta solunum cihazına bağlanır, cihaz belirli aralıklarla narkoz gazını hastaya solutur. Genel anestezi hastanın yapılan işlemlerin farkına varmasını ve ağrı duyulmasını önler. Diş tedavilerinde genel anestezi ile yapılan büyük çaptaki operasyonlar hasta için konforlu şekilde gerçekleşmektedir.
Genel anestezi ve sedasyon hangi hastalarda tercih edilir?
Günümüzde sağlık durumu elverişli olan tüm hastalarda tercih edilebildiği gibi özellikle;
4 Yaşından küçük çocuklar(Uyumlu şekilde diş tedavisi çok zordur.)
Bulantı refleksi fazla olan hastalar
Zihinsel engelli kooperasyonu mümkün olmayan hastalar
İleri derecede fobisi olan hastalar
Çok sayıda zorlu cerrahi işlemin uygulanacağı ve birden fazla uzun seans gerektiren durumlarda işlemin kısa sürede ve tek seferde tamamlanmasını isteyen hastalarda tercih edilmektedir.
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.TamamGizlilik politikası